Legyetek kreatívak I. – Bevonulás

2019.02.23

A bevonulás a polgári szertartás első momentuma. Ezzel indítjuk útjára magát az esketést és már itt meg lehet alapozni a hangulatot. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy már ezen a ponton is kényelmesen érezzétek magatokat.


Ki kivel vonuljon be?


A hagyomány szerint a vőlegény az édesanyjával, a menyasszony az édesapjával vonul be, ők kísérik az ifjú párt az esketés színhelyére, ezzel is jelképezve, hogy gyermeküket átengedik a házas élet kapuján. Természetesen előfordulhat, hogy nem jó a kapcsolat a szülőkkel, vagy esetleg már nem élnek. Ilyen esetekben is azt kérem a pároktól, hogy olyan személyt kérjenek fel, aki fontos számukra. Lehet ez a személy nagyszülő, nagybácsi, nagynéni, nincsenek szabályok. Az a lényeg, hogy számotokra jelentéstartalma legyen ennek a bevonulásnak, máskülönben nincs értelme. Volt már kérdés, hogy mi van akkor, ha a menyasszony egyedül vonulna be? Nyilván ez a lehetősség is fenn áll, de azt szoktam tanácsolni, hogy amennyiben van rá lehetőség, kérjenek fel valakit erre a megtisztelő feladatra, mert egy hozzátok közel álló személybe karolva sétálni a vőlegényetek felé sokkal jobb érzés, mint egyedül. De hangsúlyozom, hogy ez is a Ti döntésetek.

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

Milyen zene szóljon a bevonulás alatt?


Nem kell ragaszkodni a házasságkötő teremben ezerszer hallott bevonuló zenéhez, inkább válasszatok olyan zeneszámokat, amik igazán Titeket jellemeznek. A menyasszonyok inkább egy szép és romantikus bevonuló zenét szoktak választani, hiszen mi ezekben a pillanatokban egy romantikus atmoszférát szeretnénk megteremteni. A vőlegényekre jellemző, hogy komolyan veszik a tanácsomat és mernek egy kicsit extrémebb verziót választani. Ilyenkor jönnek elő a kedvenc filmzenék, vagy éppen a kedvenc rock zenekar egy száma. Ismerjük a férfiakat, tudjuk, hogy ők nem szeretik a "nyálas" illetve romantikus zenéket és ami talán számukra a legfontosabb, egy ilyen választással az egójukat is táplálhatják (bocsi fiúk 😊) Szóval nyugodtan gondolkodhattok a Trónok harca, a Star Wars vagy bármelyik másik kedvencetek filmzenéjében is.

Koszorúslányok és koszorúsfiúk bevonulása


Amennyiben a családotokban vagy a közeli baráti társaságotokban vannak gyerkőcök, akik bátrak és nem riadnak meg a násznéptől, akkor mindenképpen adjatok nekik valamilyen szerepet az esküvőn. Hihetetlenül aranyosak lesznek, mindenki szívét meg fogják dobogtatni. Amennyiben a fiúk és lányok benne vannak a buliban, akkor mindenképpen maxoljátok ki a "cukiság faktort"! 😊 Adhattok a kezükbe vicces feliratú táblákat, vagy ki lehet játszani az örök klasszikus "ring security" kártyát, ahol még szerepet is kell játszaniuk. Tutira nagyon fogják élvezni és a násznép is jót fog rajtuk derülni.